2025 Current Affairs MCQs (Aug – Oct)

2025 Current Affairs MCQs (Aug – OCT)

Below are 20-30 multiple-choice questions (MCQs) based on 2025 Current Affairs From August ,September and October or you can say like that current affairs 2025 From August to October 2025. These questions are designed to be relevant for competitive exams such as Judiciary, UPSC, SSC, Banking, Railways, and others. Each question includes four options, with the correct answer provided.  From This Current Affairs MCQs (Aug – Oct) You will Learn More about Current Affairs.

 2025 Current Affairs mcqs (Aug – Oct)

          1. Who was appointed as the new Chief Secretary of Uttar Pradesh in August 2025?

            a) Deepak Sinha
            b) Rahul Sharma
            c) Ashutosh Singh
            d) Shashi Prakash Goyal
            Answer: d) Shashi Prakash Goyal

          2. On which day is World Lung Cancer Day observed every year?

            a) August 1
            b) August 4
            c) August 5
            d) August 20
            Answer: a)August 1

          3. Typhoon Co-May recently hit which country?

            a) japan
            b) India
            c) Russia
            d) China
            Answer: d) China

          4. Which country has imposed a 25% tariff on Indian goods, effective from August 1, 2025?
            a) Russia
            b) India
            c) China
            d) United States

            Answer: d) United States

          5. Which state government has introduced the ‘Thayumanavar Thittam’ scheme to provide doorstep delivery of ration products to elderly and disabled citizens?

            a) Bihar
            b) Jharkhand
            c) Uttar Pradesh
            d) Tamil Nadu
            Answer: d) Tamil Nadu

          6. Which state won the 15th Junior National Women’s Hockey Championship 2025?

            a) Bihar
            b) Jharkhand
            c) Odisha
            d) Tamil Nadu
            Answer: d) Jharkhand

          7. Which village of Maharashtra has been chosen as India’s first smart intelligent village in august 2025?

            a) Bamhani
            b) Satnavri
            c) Kondhali
            d) Kuhi
            Answer: b) Satnavri

          8. Where was India’s first ‘Animal Stem Cell Biobank’ inaugurated?
            a) Hyderabad
            b) New Delhi
            c) Chennai
            d) Bengaluru
            Answer: a) Hyderabad
          9. Which country is the host of World Boxing Championships 2025?

            a) Australia
            b) United Kingdom
            c) United States
            d) China
            Answer: b) United Kingdom

          10. Where was the 3rd North East Aviation Summit held?
            a) Sikkim
            b) Assam
            c) Manipur
            d) Arunachal Pradesh
            Answer: d) Arunachal Pradesh

In the coming days, we will bring more MCQs and provide daily updates, so stay with us on this blog for 2025 Current Affairs (Aug – Oct) .

To explore Current Affairs from January to March, click on the link below .

If you are available on Facebook then click on given link 

If you Want To Join us then click On given link .

Share This Post:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *