2025 Current Affairs MCQ: PM Modi’s Global Honors
MCQ Based On Prime Minister Sir Narendra Modi’s International Awards in 2025
Here we Will show you 2025 Current Affairs MCQ: PM Modi’s Global Honors But before we start i want to say that Our Aim is to ease your learning that’s why we make this in the form current Affair MCQ For you so let start :-
1.When was Prime Minister Narendra Modi awarded “The Officer of the Order of the Star of Ghana”
a) June 28, 2025
b) July 2, 2025
c) July 4, 2025
d) March 12, 2025
Answer: b) July 2, 2025
2. Who conferred “The Officer of the Order of the Star of Ghana” on PM Narendra Modi?
a) President Nikos Christodoulides
b) President Christine Carla Kangaloo
c) President John Dramani Mahama
d) President Anura Kumara Dissanayake
Answer: c) President John Dramani Mahama
3.Which country conferred the Grand Commander of the Order of the Star and Key of the Indian Ocean to PM Narendra Modi in 2025?
a) Sri Lanka
b) Mauritius
c) Cyprus
d) Ghana
Answer: b) Mauritius
4. On which date was PM Modi awarded the Sri Lanka Mitra Vibhushana?
a) March 12, 2025
b) April 5, 2025
c) June 16, 2025
d) July 4, 2025
Answer: b) April 5, 2025
5. Who conferred the Grand Cross of the Order of Makarios III to PM Modi?
a) President Anura Kumara Dissanayake
b) President Nikos Christodoulides
c) President Christine Carla Kangaloo
d) President Dharambeer Gokhool
Answer: b) President Nikos Christodoulides
6.What is the significance of the Order of Makarios III awarded to PM Modi?
a) It is Mauritius’ highest civilian honor
b) It is named after Cyprus’ first President
c) It is Sri Lanka’s highest honor for a foreign leader
d) It is Trinidad and Tobago’s highest civilian honor
Answer: b) It is named after Cyprus’ first President
7. Which award was PM Modi the first foreign leader to receive in 2025?
a) Grand Commander of the Order of the Star and Key of the Indian Ocean
b) Sri Lanka Mitra Vibhushana
c) The Order of the Republic of Trinidad and Tobago
d) The Officer of the Order of the Star of Ghana
Answer: c) The Order of the Republic of Trinidad and Tobago
8.How many international honors had PM Modi received by July 2025, as mentioned in the context?
a) 21
b) 25
c) 28
d) 30
Answer: c) 28
9.Which philosophy did PM Modi emphasize while dedicating the Grand Cross of the Order of Makarios III to the Indian people?
a) Atmanirbhar Bharat
b) Vasudhaiva Kutumbakam
c) Make in India
d) Swachh Bharat
Answer: b) Vasudhaiva Kutumbakam
10.Where was PM Modi when he received the Officer of the Order of the Star of Ghana?
a) Port Louis
b) Colombo
c) Accra
d) Port of Spain
Answer: c) Accra
11.Which award recognized PM Modi’s efforts in strengthening ties with the Indian diaspora during the COVID-19 pandemic?
a) Sri Lanka Mitra Vibhushana
b) The Order of the Republic of Trinidad and Tobago
c) Grand Cross of the Order of Makarios III
d) Grand Commander of the Order of the Star and Key of the Indian Ocean
Answer: b) The Order of the Republic of Trinidad and Tobago
12.Which country’s National Day Celebrations were associated with PM Modi receiving an award in 2025?
a) Cyprus
b) Sri Lanka
c) Mauritius
d) Ghana
Answer: c) Mauritius
We hope you will learn from this “2025 Current Affairs MCQ: PM Modi’s Global Honors”
if you are looking for current affairs of 2025 April and Jan to March then click on given link .
We are also available on facebook so if you have question please feel free to ask us about any thing related to judiciary , CLAT, CUET and bank exams.




